Hayat Sigortası

Hayat Sigortaları İle İlgili Sorular Merak Edilenler

Hayat Sigortaları İle İlgili Sorular Merak Edilenler

Hayat sigortası, sigorta çeşitleri arasında en önemli olanıdır, diyebiliriz. Adından da anlaşılacağı gibi hayat sigortası, sigortalı kişinin hayatını teminat altına almaktadır. Sigorta yaptıran kişi, bir hastalık, kaza ya da farklı bir sebeple hayatını kaybettiğinde, sigorta kapsamında, kişinin varislerine ya da daha önceden belirtilmiş ise lehtar olan kişiye, ilgili teminat tutarı ödenebilir. Ödenecek olan teminat tutarı, sigortanın türüne ve ödenen prim tutarına göre değişiklik göstermektedir.

Ülkemizde sigortaya gösterilen ilgili olması gerekenden oldukça düşüktür. Hayat sigortası ile, bankaların verdikleri krediler sayesinde tanıştık diyebiliriz. Bankalar kullandırdıkları tüm kredilerde, müşterilerini zorunlu olarak sigorta altına almaktadırlar. Bankaların buradaki amacı, kredi verdikleri müşteri herhangi bir sebeple hayatını kaybeder ise kalan kredi borcunu, kişinin varisleri ile muhatap olmaya gerek kalmadan, sigorta teminatından alabilmektir. Ayrıca teminat tutarından, kredi borcu düşülerek kalan tutar müşterinin varislerine ödenmektedir.

Hayat Sigortaları İle İlgili Sorular sürekli sorulmaktadır. İnsanlar, çok fazla bilgisi olmadığından birçok noktayı öğrenmek istemektedirler. En çok sorulan soruların başında da sigortanın hangi durumlarda ödeme yaptığıdır. Aslında bu soruya ortak bir cevap verilemez. Çünkü her sigorta poliçesinde farklı durumlar ve farklı teminat tutarları olabilmektedir. Ancak genel olarak şu söylenebilir ki, ödenecek tutarlar değişebilse de hayat sigortaları, kişinin intihar etmesi dışında tüm ölüm sebeplerinde ödenebilmektedir.

Merak edilen konular arasında, teminata hak kazanılan süre de bulunmaktadır. Bu durum yine poliçe türüne göre değişebilmektedir. Sigorta şirketleri, sigorta poliçesinde belirtilen teminat tutarına hak kazanılabilmesi için, sigortanın yapıldığı tarihten itibaren belirli bir süre geçmesini talep edebilmektedirler. Bazı poliçelerde bu süre bulunmayabilir, bazılarında ise 3 ay gibi süreler bulunabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da prim ödemelerinin zamanında yapılmasıdır. Çünkü farkında olmadan kişi prim ödemelerini yapmadığında sigorta şirketleri tazminat ödemesi yapmamaktadırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu