Genel

Sigortası Olmayan Ev Hanımlarına 50 Bin Hibe

KOSGEB tarafından sigortasız ev hanımlarına destek verilmektedir. Kendi işini kurmak ve kendi işinde patron olmak isteyen ev hanımlarına KOSGEB destek kredisi ile ilgili bilgiler vereceğiz. Kosgeb tarafından düzenlenen bayanların kendi işlerini kurmaları için verilen hibe ve destek kredileri  devam etmektedir. KOSGEB’in vermiş olduğu destekle günümüzde bir çok bayan kendi iş yerini açma imkânını bulmuştur. KOSGEB uygulamalı eğitimi başarı ile bitiren kadınlar için iş kurma desteği veren kurumun tüm şartlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB’den Bayan Girişimcilere Destek

Kadın girişimcilere verilen hibe 2017 yılının sonuna kadar devam edecek. Bayan girişimcilerin ellerinin yatkınlıklarına yönelik pastanene, butik, kuaför salonu açabilmektedir. KOSGEB böyle iş yerinin patronu olmak isteyen ev hanımlarına destek amaçlı 50 bin tl destek kredisi vermektedir. Hükümetin ve özel sektörün iş birliği ile bayanların iş hayatına katılıp belli bir kamuoyu oluşturmaktır.

KOSGEB’den Ev hanımlarına İş Yeri Açma Desteği

KOSGEB ve İŞKUR’un ortak projeleri Girişimcilik Proje kapsamında iş kurmak isteyip de maddi imkânsızlıktan iş yeri açamayan girişimcilere 50 bin lira hibe verilecektir. 1 yılda İşini kurup da sistemli olarak işini büyütmek isteyen girişimcilere de sıfır faizli 100.000 tl kredi verilmektedir. Son yıllarda KOSGEB ve İŞKUR’un ortak projelerine dahil olup da iş yerini açan bayan ev hanımlarının sayısı artmıştır.

KOSGEB’den Ev Hanımlarına Hibe Kursu

KOSGEB tarafından ev hanımlarına hibe kursu verilmektedir. Ev hanımlarına hibe kursuna katılıp başarılı olan bayan girişimcilere sertifika alan ve projesini kabul ettiren ev hanımlarına % 20 daha fazla destek kredisi ile iş alanını daha da zenginleştirme fırsatı verilmektedir. Bu şekilde bayan girişimci kendi finansal desteğini kazanmış oldu.

50 Bin Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Kullanılır

Devlet katkılı olarak iş yeri kurmak isteyen bayanlar için verilen 50 bin TL kredi için istenen en önemli şart 3 ya da 5 gün arasında değişen uygulamalı girişimcilik kursuna dahil olmaktır. Bu kurs sonrası bayanlar bir iş planı hazırlayacak ve bunu KOSGEB’e sunacaktır. Sunulan iş planının kabul görmesi sonrası kadınlar kendi cebinden iş yerini açacaklar ve yaptıkları harcamaları KOSGEB’e sunacaktır. Bu şekilde kişilerin banka hesaplarına parça parça ödemeler yapılmaya başlanacaktır. Hibe olduğu için de geri ödemesi olmayacaktır. Yani işini kuran bayanlar tamamen devlet eli ile iş sahibi olmuş olacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu