Sağlık

Trafik Kazalarında Hastane Ve Tedavi Masrafları

 

Trafikte en istemediğimiz durumlardan biri olan trafik kazası maalesef çoğu kez yaralanmalara bazen de üzücü ölümlere neden olabilmektedir. Bu tür olayların olmaması için azami gayret göstermemiz gerekmektedir. Zaten bu konuda hem devlet hem de doğal olarak sürücüler gereken tedbirleri muhakkak almaktadır fakat bazen küçük bir dikkatsizlik bazen de sorumsuz bir sürücünün bir hatası nedeni ile çok büyük ve üzücü kazalar meydana gelebilmektedir. Tüm çabalara rağmen istenmeyen bir kaza ile karşılaşıldığında yine en azından kaza sonrası mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli tüm bilgilere sahip olmamız gerekmektedir. Trafik kazalarında hastane ve tedavi masrafları isimli bu makalemizde, sizlerin trafik kazaları sonrası bilinçlenmeniz adına birçok bilgi mevcuttur.

 

Öncelikle bilinmelidir ki, yapılan bir trafik kazası sonrası sizler için yapılacak ameliyat masrafları başta olmak üzere bütün acil cerrahi ve tıbbi müdahaleler devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu müdahaleler ister özel hastanelerde, tıp merkezlerinde, üniversite hastanelerinde ya da devlet hastanelerinde olsun fark etmez hepsinin masrafını devlet fark gözetmeksizin karşılayacaktır. Birçok kişinin yanlış bildiği bir durum olan, ameliyat sonrasında, servis bölümünde yapılan tedavilerin devlet tarafında karşılanmadığı bilgisidir. Bu kesinlikle hatalı bir bilgidir. Devlet hem ameliyat hem de ameliyat sonrası masrafları karşılamaktadır. Bu konuda özellikle basında çıkan bazı üzücü istenmeyen haberle olmaktadır. Özellikle bazı özel hastanelerin, hastalarını servis bölümünde ücretsiz tedavi etmek istememeleri gibi durumları haber olarak okumaktayız. Bu konuda bu hastanelerin yaptıkları yanlıştır. Bu gibi bir mağduriyet yaşamanız durumunda hastaneden tedavi masraflarınızı gösterir belge,makbuz,fiş isteyiniz. Ve hastanenin bu uygulamadan vaz geçmesini sağlayınız eğer hastane yapmış olduğu hatadan dönmezse o zaman bu belgeleri hem sağlık bakanlığına hem de kaymakamlık nezdinde bulunan tüketici koruma birimlerine ulaştırmanız gerekecektir. Bunu yapmanız durumunda zaten hastane yetkilileri size ulaşıp gerekli adımları atacaklardır.

Yapmış olduğunuz kaza sonrası ağır bir hastalığa yakalanıp yatalak duruma ve bakıma muhtaç duruma geldiyseniz, devlet bu konuda da size gereken hasta bakım yardımını evde sunacaktır. Fakat kesin tedavi olmak ve ayağa kalmak istediğinizde bu yurt içinde mümkün olmayıp, yurt dışında yapılacak bir tedavi ile sağlanacaksa o zaman hem kendi sigorta şirketiniz ile hem de karşı tarafın sigorta şirketi ile görüşmeniz gerekecektir. Kusur karşı tarafta ise ve karşı tarafın da sağlık kaskosu varsa o zaman bu yurt dışı tedavi seçeneği mümkün olabilir. bunun için karşı tarafın trafik ve sağlık poliçesinin gereklerine bakmanız ve bu konuda gerekirse avukatınız aracılığı ile gerekli işlemleri yapmanız gerekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu